Resort De Achterhoek

Resort

Op Resort De Achterhoek is voor iedereen wel iets te doen.

Proef de mystieke sfeer van de Middeleeuwen in een afwisselend en rijk landschap. Ontspan in een omgeving die door de eeuwen heen zijn eigen dialect en cultuur heeft behouden. Geniet van het ruime winkelassortiment en het theater in Lochem of maak gebruik van de vele faciliteiten op Resort De Achterhoek zelf. Dit park is ‘een gevestigde naam’ in de regio en dat is niets voor niets: het biedt u al het comfort en luxe die u zich maar kunt wensen!

Geliefd wandel- en fietsgebied

Vanuit Resort De Achterhoek kunt u prachtige wandel- en fietstochten door de omgeving maken. Het is mogelijk om verschillende typen fietsen en kinderzitjes te huren. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutekaarten via onze site of de receptie van het park verkrijgbaar.

Bos, water, eeuwenoude kastelen en boederijen

De Achterhoek staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, eeuwenoude kastelen, boerderijen en gezellige stadjes zoals de bekende Hanzesteden Zutphen en Deventer. De omgeving van Resort De Achterhoek kent vele natuurgebieden met bos en heide die doorsneden worden door beekjes. Het typische coulisselandschap is kenmerken voor deze streek. Op veel plaatsen mag de natuur zijn gang gaan, wat ook het dierenleven zeer ten goede komt. Als u op de fiets of te voet door het gebied gaat, moet u niet schrikken wanneer u oog in oog staat met een prachtig hert of ree. U kunt in dit gebied ook veel bijzondere vogels zien. Bij het riviertje De Berkel zitten ijsvogels en in het plaatsje Gorssel zit een grote ooievaarskolonie. Al met al een geliefd wandel- en fietsgebied met ongerept natuurschoon.

Activiteiten voor het hele gezin

Er zijn op Resort De Achterhoek veel faciliteiten om lekker actief bezig te zijn tijdens de vakantie met het hele gezin. Het is mogelijk om lekker te zwemmen, zonnen en spelen bij de prachtige recreatievijver. Andere activiteiten zijn een leuke speeltuin, een spannende junglebrug en een spectaculaire kabelbaan. Verspreid over het park liggen nog diverse kleine en grotere speelplaatsen waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Ook is er een tennisbaan, midgetgolf en een jeu-de-boules-baan. Tijdens de schoolvakanties is het recreatieteam de hele dag op het park actief. Bij slechter weer is er een groot binnen speelparadijs: Ruighland. De waterratten kunnen terecht in zwemparadijs De Beemd (gratis toegang voor gasten). Dit zwembad is onder meer voorzien van een glijbaan van 35 meter, een wildwaterkreek, een draaikolk, een waterval en een waterpaddenstoel. Het zwembad beschikt ook zowel binnen als buiten over een peuter- en kleuterbad: zwemplezier voor alle leeftijden dus!

Maar er is nog veel meer te beleven in de omgeving. Een aantal activiteiten vind u op onze site.

plattegrond

Print Friendly, PDF & Email

Activiteiten

Kerst

24 december 2018 – 26 december 2018

Contact

Resort De Achterhoek - chalet 135
Ploegdijk 2
7241 SC Lochem
Tel: 0880708090 (optie 1)
Email: info@vakantiehuisje-achterhoek.com