Ellert en Brammert

Ellert en BrammertEllert en Brammert is een openluchtmuseum te Schoonoord. Onder de slogan “Zet de klok voor een paar uurtjes een eeuw terug”, kunt u in dit openluchtmuseum even terug in de tijd en geschiedenis van Ellert en Brammert herbeleven.

Vincent van Gogh schreeft in 1883 aan zijn broer Theo:

Ik ben in een prachtig land

toen hij in Drenthe was. En deze provincie ademt nog steeds de sfeer van jaren en eeuwen geleden. Er zijn onder meer hunebedden, prehistorische grafmonumenten goed bewaard gebleven en geven de toerist zo een kijkje in het verleden.

In het museum, gelegen in het Ellertsveld, gaat men nog een stap verder en daar herleeft het leven Zuidoost-Drenthe uit voorbije eeuwen. Er zijn verschillende woonvormen waarmee het leven in deze omgeving wordt uitgebeeld. Er zijn onder meer een plaggenhut, een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en een gevangenis. In een oude boerenherberg kunt u genieten van een hapje en een drankje, en er zijn regelmatig demonstraties. Hierbij kunt u denken aan pottenbakken, spinnen op het spinnewiel, historisch druktechnieken, schapendrijven, In de expositiegebouwen vindt u verschillende verzamelingen.

In totaal zijn meer dan 25 gebouwen te bezichtigen. Daarnaast leert u ook meer over de legende van Ellert en Brammert.

Afstand van het resort: ca. 100 km

Kijk voor meer informatie op de website van Ellert & Brammert

Print Friendly, PDF & Email

Activiteiten

Kerst

24 december 2018 – 26 december 2018

Contact

Resort De Achterhoek - chalet 135
Ploegdijk 2
7241 SC Lochem
Tel: 0880708090 (optie 1)
Email: info@vakantiehuisje-achterhoek.com